Historie

Pressalit er født i 1954, men hele idéen opstod to år tidligere.

På et værksted i Esbjerg lukker og slukker to snedkere ved fyraften. Men katten tager på udflugt og kommer i farten til at vælte en bøtte med lim. Limen driver ned over den varme radiator og havner i savsmuldet på gulvet i værkstedet. Resultatet er et materiale med et lovende potentiale. Et potentiale som kemiingeniør Nielsen bekræfter efter at have undersøgt sagen nærmere. To år senere er Pressalit en realitet.

Når det lige blev Ry, var det fordi den ene af snedkerne var derfra. Dér kendte de ham og den lokale bank ville gerne låne ham penge.  Pengene blev investeret i en lille, lav fabriksbygning, der lå i en nedlagt frugtplantage samt nogle beskedne produktionsredskaber bl.a. en bageri-røremaskine til at blande pulveret. Så det startede småt. Meget småt. Men virksomheden blev – uden falsk beskedenhed – døbt Dansk Pressalit Industri.


Til at sælge sæderne fik man fat i én, der kendte VVS-branchen ud og ind: Martin Jensen (farfar til Kim og Dan Boyter) blev ansat som sælger i 1954 og blev ret hurtigt medejer.

Resten af Pressalits spændende historie kan du finde i boksene til højre, hvor du tilmed kan se billeder, fra årene der er gået.
Comfort toiletsæde

Det første designertoiletsæde bliver til

Rehab klapsæde fra 1970'erne

Forretningen tager til

SaniScan tilbehør

Pressalit indtager DIY med SaniScan

Luftfoto af Maglehøj

Nyt domicil og nye kvalitetskrav

Dan Boyter og Pressalit Groups recertificering med S-mærket

Værdibaseret ledelse med anerkendelse

Pressalits CSR Award - People Prize Award

Pressalit i rivende udvikling