Anne Katrines hjerte banker for mad og gode råvarer

Lige siden Anne Katrine var lille har hun elsket at lave mad. Nu arbejder hun i Pressalit’s køkken, hvor hun videregiver sin madglæde, når hun laver mad til virksomhedens over 200 ansatte.

Anne Katrine har været i Pressalit’s køkken i lidt over tre år, og vejen dertil har været lidt ud over det sædvanlig. Anne Katrine startede nemlig i køkkenet som praktikant fra produktionsskolen, og blev derefter tilbudt at fortsætte som EGU elev. Men inden Anne Katrine nåede at afslutte sin elevtid, blev hun tilbudt en fastansættelse som køkkenassistent hos Pressalit.

Anne Katrines arbejdsopgaver i køkkenet dækker alt lige fra varebestilling og rengøring til madlavning og servicering, men lige meget hvad opgaverne lyder på, er det kærligheden til mad, som driver Anne Katrine:

Jeg har altid været rigtig glad for at lave mad, særligt til mange mennesker. Og så er jeg så heldig at arbejde i køkken med fokus på bæredygtighed og madspil. Jeg hader at smide mad ud”, siger Anne Katrine.

Netop gode og bæredygtige råvarer er et stort fokusområde i Pressalit køkkenet, hvor der også gøres meget for at mindske madspildet. Dette fokusområde er helt i tråd med Pressalits arbejde med arbejde med FN's Verdensmål #12: Responsible Consumption and Production. Det kræver gode samarbejdsevner og gode kollegaer, hvis du spørger Anne Katrine, da det er vigtigt at alle er yder deres, men også at man er i stand til at træde til og hjælpe, hvis andre har brug for hjælp. Det gælder blandt andet når der skal sættes menu:

Vi bruger hinanden og nettet til at finde inspiration. Vi finder selv på den varme ret, hvilke slags tilbehør der skal være til, og sørger for at bestille varer hjem. Og så roterer vi mellem opgaverne, for det kan være svært at blive ved med at finde på salater eller varme retter”, fortæller Anne Katrine.

Og så er der jo lige alle de ekstra arrangementer, som er lidt ud over det sædvanlige, for eksempel Juletræsfesten og jul for hjemløse. I følge Anne Katrine, er det arrangementer som disse, hvor man virkelig får lov til at folde sig ud, som gør det ekstra fedt at være hos Pressalit.