Og de nominerede til Pressalit’s Keep Living pris 2018 er…

2018 har været et succesfuldt år for de danske para-atleter, som har opnået store resultater på den internationale sportsscene.

Hvert år uddeler Pressalit og Parasport Danmark Pressalit’s Keep Living pris til en dansk para-atlet, som i løbet af året har opnået ekstraordinære resultater. 2018 har været et succesfuldt år for de danske atleter, som har leveret flotte resultater i den internationale sportsverden med bl.a. 19 EM- og VM-medaljer.

Keep Living prisen hædrer atleter, som ikke lader sig hindre af fysiske begrænsninger i deres stræben efter at udnytte deres fulde potentiale. Netop denne tankegang udgør også essensen af Pressalit’s kerneværdier og – forretning, da vi søger at styrke folks uafhængighed og muligheder gennem vores produkter.

De fem nominerede til titlen som årets para-atlet har alle præsteret flotte resultater i deres individuelle sportsgrene i løbet af sportsåret 2018. De nominerede til Keep Living prisen 2018 er:

Peter Rosenmeier, para-bordtennis

2018 blev året, hvor Peter kunne sikre sig endnu en titel som verdensmester. Ved dette års VM I Slovenien, beviste Peter, at han pt. er verdens bedste I sin klasse, da han vandt karrierens anden VM titel med en overbevisende sejr over den forsvarende verdensetter, Alvaro Valera. Med verdensmesterskabstitlen tog Peter samtidig revanche for en skuffende 2017-sæson.

Daniel Wagner, para-atletik

Daniel har haft et travlt 2018 med deltagelse i både de Paralympiske vinterlege i PyeongChang og EM i atletik i Berlin. Daniel var den første danske para-snowboarder der deltog i vinterlegene, hvor han sluttede i top10 i disciplinerne alpint slalom og snowboard cross. Ved europamesterskaberne i atletik, sikrede Daniel to guld medaljer til Danmark i disciplinerne længdespring og 100m sprint.

Stinna Tange Kaastrup, para-dressur

I 2018 nåede Stinna helt nye højder, da hun ved verdensmesterskaberne i Tryon, USA blev dobbelt verdensmester i para-dressur. Allerførste dag sikrede Stinna og hesten Smarties sig den første plads øverst på præmiepodiet for deres individuelle dressurprogram. Guldmedalje nummer to kom i hus nogle dage senere i disciplinen kür.

Sophie Walløe, para-bordtennis

18-årige Sophie Walløe tog ved verdensmesterskaberne i Slovenien endnu et skridt op ad rangstigen i den internationale para-bordtennisverden, da hun tog sin første VM-sølvmedalje. Det betyder at kun den forsvarende verdensetter, Natalia Partyka nu er bedre end danske Sophie. Sophies næste mål er at vippe Natalia Partyka af tronen ved at gå efter guldet ved de Paralympiske Lege i Tokyo 2020

Cathrine Rosengreen, para-badminton

Cathrine Rosengren beviste igen i år, at hun uden sammenligning er Europas bedste para-damesinglespiller. Alene i 2018 har hun vundet tre internationale turneringer: Danisa Denmark Open, Thailand Open og EM, hvor hun forsvarede sin mesterskabstitel. Hun har endnu ikke tabt et sæt til en europæisk spiller, hvilket vidner om hendes suveræne niveau.

Vinderen af dette års Keep Living pris annonceres d. 24. januar, 2019.