Vinderen af Keep Living prisen 2018 er…

Titlen som årets para-atlet 2018 går til Stinna Tange, som har præsterede eminent i 2018,, hvor hun blev dobbelt verdensmester ved verdensmesterskaberne i para-dressur i Tryon, USA.

Hvert år uddeles Pressalit’s Keep Living pris i samarbejde med Parasport Danmark for at hædre en atlet, som i løbet af året har opnået ekstraordinære resultater. Dette års modtager af prisen, Stinna Tange, har om nogen præsteret på topniveau, da hun som den første danske para-dressurrytter nogensinde blev dobbelt verdensmester.

Ved årets verdensmesterskaber i para-dressur, var Stinna Tange og hesten Smarties næsten ustoppelige, da de sammen sikrede sig titlen som dobbelt verdensmester. Siden de to sensationelle bronzemedaljer de Paralympiske Lege i Rio i 2016, er ekvipagens formkurve kun gået opad.

Det hele kulminerede med årets to guldmedaljer i det individuelle program og disciplinen kür ved VM i Tryon, USA. På konkurrencens allerførste dag, lagde Stinna og Smarties ud med at vinde guld i det individuelle dressurprogram med 72,735 procent, og nogle dage senere var de, om muligt, endnu mere overbevisende i küren, hvor guldet kom i hus med en bedømmelse på imponerende 78,947 procent.

Overrækkelsen af Keep Living-prisen 2018 foregik d. 23. januar i DGI-Huset i Vejle. Her var Stinna oppe imod en stærk gruppe kandidater, som alle har opnået nogle exceptionelle resultater i løbet af det forgangne år. Denne gruppe bestod, ud over Stinna, af:

Peter Rosenmeier, para-bordtennis, vandt det andet VM i sin karriere.

Daniel Wagner, para-athletics, vandt to guldmedaljer til EM

Sophie Walløe, para-table tennis, vandt sin første sølvmedalje til VM

Cathrine Rosengreen, para-badminton, vandt en guldmedalje til EM

Ikke desto mindre løb Stinna med sejren i det stærke felt, og hun fik overrakt prisen på 40.000 kr. samt den store ære af Pressalits medejer, Dan Boyter. Ud over Pressalits sponsorat af Parasport Danmark er Dan Boyter personligt meget involveret og engageret i partnerskabet, og han deltager aktivt, når para-atleterne konkurrerer til stævner rundt omkring i verden.