Pressalit indgår bæredygtigt samarbejde med Hørkram

Som en del af arbejdet med FN’s verdensmål, har Pressalit indgået et samarbejde med Hørkram om levering af bæredygtige og økologiske råvarer.

Pressalit arbejder aktivt med FN’s verdensmål, for at understøtte en bæredygtig udvikling og mindske Pressalits aftryk på miljøet. Som en del af arbejdet med verdensmål 12 om ansvarligt forbrug og produktion, har Pressalit derfor indgået et samarbejde med fødevareleverandøren Hørkram, som fremadrettet skal levere råvarer til Pressalits køkken.

Økologiske og lokale råvarer efter årstiden

Ligesom Pressalit, arbejder Hørkram ud fra en klar holdning til medansvar og bæredygtighed, hvilket afspejles i deres store fokus på økologi, høj kvalitet og sæsonbestemte råvarer. Dette er en tilgang, som ligger naturligt i tråd med Pressalit-køkkenets interesse for lokale og økologiske råvarer udvalgt efter årstiden, da det er mest miljøvenligt.

Fokus på madspild

Udover at have fokus på gode og sunde råvarer, arbejder både Pressalit og Hørkram også med reduktionen af madspild. Hos Pressalit serveres der overskydende retter hver fredag fra den forgangne uge. Derefter har medarbejderne mulighed for at tage resterne med hjem.

Derudover indsamles organisk affald fra køkkenet og buffeten, hvorefter det sendes til Daka Refood, som omdanner resterne til biogas. På den måde forsøger Pressalit så vidt muligt at tænke bæredygtighed ind i alle aspekter af forretningen.