Prisbelønnet toiletsæde får nu en nordisk version

Toiletter er ikke ens på tværs af landegrænser. I Norden er det primært Ifö, der leverer klosetterne til badeværelserne i form af modeller Ifö Sign og Ifö Cera. Nu lancerer Pressalit deres prisvindende toiletsæde SWAY i en from der passer på de nordiske skåle. Sædet hedder SWAY Norden.

Velkomponerede og fjerlette linjer.

Den karakteristiske svungne form er den samme, og det er den prisvindende designer også. Pressalits egen in house-designer Lars Herold har med indgående forståelse for det enkle, nordiske udtryk skabt den nye variant Sway Norden. Det er derfor fryd for øjet, uanset hvilken skål sædet skal dække.

Håndmodelleret i de indledende designfaser

Med en baggrund som arkitekt samt med en mastergrad i Industrial Design har Lars Herold designet alt fra medicinsk udstyr og byrumsinventar til professionelt lydudstyr. Sansen for form og æstetik, tekniske detaljer, kvalitet og finesse bruger han i dag i sit arbejde med udvikling og formgivning hos Pressalit.

– Det var min ambition at skabe et enkelt og udtryksfuldt design i et nordisk formsprog – et toiletsæde, som både er dekorativt og komfortabelt. Det krævede mange håndlavede skitsemodeller og computergenererede 3D-modeller for at få den svungne linje helt rigtig. Det færdige design er et perfekt møde mellem maskulin stringens og feminine kurver, fortæller designeren Lars Herold.

Foruden sit skarpe, innovative design har Sway-serien naturligvis de klassiske, integrerede finesser ’Soft close’ og ’Lift-off’. Med et forsigtigt skub lukker sædet i en blød bue, og toilettet kan gøres grundigt rent, idet sædet kan tages af. Sæderne er gennemfarvede, så ridser ikke ses, og Pressalit giver 10 års garanti.

Sway er din nye designerstol

Pressalit har tradition for at overraske med nye former og funktioner, men det må aldrig ske på bekostning af komforten. Med Herolds gennemtænkte design er der skabt tre sæder med en let opadbuende form, som lader overskydende vand rinde af. Dermed er sæderne behagelige at sidde på i både åben og lukket tilstand. De tre varianter dækker en bred vifte af toilettyper, og derfor er det let for enhver at integrere lækkert design i badeværelsesindretningen.

Red Dot Award

SWAY serien vandt en Red Dot Award for sit design i 2016 og juryen lagde vægt på den rene nordiske design kombineret med et smukt emblem på siden i rustfrit stål.

Sway Norden passer på:

Porsgrund: Seven D, Seven D Image og Glow 60/61/63

Ifö: Sign, Sign Art, Spira og Cera 3860.

Gustavsberg: Nautic og Nordic 2300/2002

Laufen: Kompas