Bekendtgørelse af dette års nominerede til Keep Living prisen

Hver år kårer Pressalit en vinder af vores Pressalit Keep Living pris, som tildeles årets atlet i parasport. Prisen tildeles én ud af fem nominerede. De nominerede består af para-atleter, som har opnået ekstraordinære resultater det seneste år. Sammen med æren ved titlen som årets parasports atlet følger 20.000 kr.

Keep Living er essensen af Pressalit Care’s filosofi. Pressalit Care’s grundlæggende holdning er, at alle skal have mulighed for at have et godt liv uanset deres fysiske funktionsevne. Derfor ønsker Pressalit at belønne de utrolige para-atleter, som udnytter deres fulde potentiale på trods af fysiske hindringer. Keep Living er Pressalit Care’s mantra, da vi stræber efter at skabe produkter, som hjælper mennesker til øget selvstændighed og til at leve deres liv fuldt ud.

 Dette års nominerede er:

  • Daniel Wagner, para-atletik

Siden 2012 har Daniel Wagner kontinuerligt været med helt i toppen af international para-atletik, men VM-guldet har manglet i medaljesamlingen. Ved et fantastisk mesterskab i London lykkedes det imidlertid danskeren at springe det sidste, vanskelige skridt op på VM-podiets øverste trin. Danskeren vandt nemlig guld i længdespring og satte samtidig ny VM-rekord med 6,5 m. Wagner vandt også VM-sølv på 100 m løb.

  • Susanne Sunesen, paradressur

Rutinerede Susanne Sunesen og Que Faire fortsætter med at præstere på højeste internationale niveau. Ved EM i paradressur i Göteborg vandt duoen guld i kür (freestyle) med en fornem score på 77,125 % og var således stærkt medvirkende til, at Danmark vandt sølv i holdkonkurrencen.

  • Stinna Tange Kaastrup, paradressur

Sensationen fra Rio fulgte op på sidste års store gennembrud med en suveræn præstation ved EM i paradressur, hvor det blev til hele tre medaljer. Stinna Tange og Smarties lagde ud med at vinde bronze i den individuelle test og var dagen efter med til at vinde holdsølv. Mest imponerende var dog præstationen på tredjedagen, hvor danskeren red sig til guld i kür med 77,060 %.

  • Lisa Kjær Gjessing, parataekwondo

Siden sin parataekwondo-debut i 2013 har Lisa Gjessing vundet samtlige mesterskaber, hun har deltaget i. Karrierens fjerde VM-guld kom i hus i oktober efter endnu en overbevisende præstation, hvor den 39-årige dansker igen beviste, at hun er i særklasse. I finalen blev verdensranglistens nr. 1, Ayshat Ramazanova, slået 34-9.

 

  • Cathrine Rosengren, parabadminton

Europamester Cathrine Rosengren vandt i 2017 bronze ved sit første VM efter et tæt semifinalenederlag til verdensranglistens nr. 1, Japans Ayako Suzuki. Danskeren kom bedst fra start i semifinalen og var foran 12-4 i første sæt, men Suzuki kæmpede sig tilbage og vandt sættet 24-22. Japaneren vandt et tæt andet sæt med 21-17. Kampen og VM-turneringen vidner dog om, at Danmark har et meget lovende kort på hånden, når badminton i 2020 får debut ved PL.

 

Vinderen af Pressalits Keep Living pris vil blive offentliggjort næste uge.