MATRIX MEDIUM

Anne Mette, som er Industrial Designer hos Pressalit, forklarer om den prisvindende håndvask MATRIX MEDIUM's funktioner og design.

Pressalit blev for nylig belønnet med en Nightingale Silver Award for den nye MATRIX MEDIUM håndvask på Healthcare Design Expo og konference i Florida, USA. Prisen blev vundet i kategorien Architectural Products - Clinical, og MATRIX MEDIUM blev valgt som vinder på grund af håndvaskens fremragende design.

I denne korte video forklarer Anne Mette tankerne bag MATRIX MEDIUM's design. Anne Mette er Industrial Designer hos Pressalit, og hun var en del af holdet i Pressalits Produkt Udviklingsafdeling, som designede MATRIX MEDIUM håndvasken.

Den overordnede idé er: "At skabe en håndvask, som kan tilpasses alle medlemmer i familien. Dette gælder både stående og siddende medlemmer.", siger Anne Mette. Håndvasken har et fleksibelt design, som kan justeres. så den passer til alle medlemmer af husholdningen på trods af deres forskellige behov.

MATRIX MEDIUM er designet således, at kørestolsbrugere nemt kan tilgå og bruge håndvasken, fordi der er plads under vasken til en kørestol. Dette er delvis på grund af, at håndvaskens monteringskonsol er placeret på væggen, som vender væk fra gulvet. Dette sikrer, at der en nok plads til, at en kørestols fodstøtter kan være der. samtidig muliggør det, at kørestolsbrugere kan komme tæt nok på håndvasken til at være selvhjulpne. Derudover er håndvasken højdejusterbar, og den fås i både en elektrisk og en manuel version. Justérbarheden gør, at håndvasken kan tilpasses de individuelle forbrugeres behov.

Derudover er MATRIX MEDIUM blevet designet med henblik på forbedret hygiejne og let vedligeholdelse. Derfor har håndvasken runde kanter, hvilket forhindrer snavs i at samle sig. Denne funktion gør rengøring til en lettere opgave.

Tilmed har designerne haft hygiejne in mente, da de skabte håndvaskens vægbeklædning, som fuldstændig forsegler alle vvs-installationer. Dette resulterer både i et forbedret hygiejne-niveau, lige så vel som det højner tilgængeligheden for kørestolsbrugere på grund af al den plads, der skabes under vasken.

Til sidst forklarer Anne Mette, hvordan Produkt Udviklingsafdelingen stræbede efter at skabe et produkt, som var både praktisk og æstetisk tiltalende.

Se videoen ovenfor for at lære mere om MATRIX MEDIUM's funktioner og design.