Medansvar

Frivilligt arbejde

Medansvar er vores samlede betegnelse for aktiviteter, hvor Pressalit tager et samfundsansvar og er en aktiv medspiller i at løse opgaver, som egentlig ligger uden for virksomhedens umiddelbare interesseområde.

Det vil typisk være aktiviteter, som finder sted i Pressalits lokalområde, og som drives i et partnerskab med kommunen, lokalsamfundet, interesseorganisationer m.v.

Til denne kategori hører bl.a. praktikker, som du kan læse mere om via boksen til højre. Derudover har Pressalit også en række partnerskaber gennem virksomhedens sponsorater.

Fra tid til anden udfører medarbejdere i Pressalit frivilligt arbejde i deres arbejdstid. Erfaringen viser, at denne form for engagement er med til at gøre virksomhedens holdning til social ansvarlighed meget konkret og nærværende for den enkelte medarbejder.

IGU

Integrationsgrunduddannelsen (IGU) er for flygtninge, som har boet i Danmark i max. fem år. Det er en måde, hvorpå de kan få et job, mens de er under uddannelse. IGU omfatter både en uddannelse og et job for at sikre, at flygtninge får en god forståelse af det danske arbejdsmarked samtidig med uddannelsen. IGU trainees er garanteret arbejde på Pressalit, mens vi sørger for, at de får den nødvendige uddannelse og praktisk erfaring. I 2017 blev Pressalit en del af IGU projektet, og her har vi taget imod to IGU trainees.

Pressalit investerer i IGU trainees, fordi vi oplever et skift i behovet på arbejdsmarkedet, og vi har brug for faguddannede, hvis vi vil fortsat vil være på toppen. Derudover tager vi del i det fælles sociale ansvar, fordi vi som virksomhed ønsker at favne mennesker med mange forskellige baggrunde, da vi ser diversitet som en stor styrke.

Jul for hjemløse

I 2009 indførte Pressalit en ny juletradition, hvor vores køkkenchef sammen med en gruppe frivillige medarbejdere - på tværs af afdelinger - river en arbejdsdag i december ud af kalenderen for at holde julefrokost for de hjemløse på "Værestedet" i Aarhus. Pressalit medbringer alle retter til julefrokosten, og medarbejderne tilbereder og serverer en julebuffet med klassisk dansk julemad. Omkring 60-70 socialt udsatte plejer at gæste julefrokosten.

Frivillige brandmænd

Gennem en årrække har Pressalit desuden haft en håndfuld medarbejdere, der fungerer som frivillige brandmænd i Ry-området under Ry Brand og Redning. Brandmændene kan blive kaldt ud til udrykning når som helst i deres arbejdstid.